Kínai narancsos csirke
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell
- 4 db tojásfehérje
- 2 tk. útifűmaghéj
- olaj
- 20 dkg fehér rizs
- 3 dl 100%-os narancslé
- 1 db narancs héja
- 2 gerezd fokhagyma
- chilipehely
- 2-3 ek. szójaszósz
- 1-2 ek. barna cukor
- 1-2 ek. rizsecet vagy almaecet
- 2 ek. szezámmag
- só
Elkészítés
1. A csirkemellet felkockázzuk, egy teáskanál útifűmaghéjat kevés vízzel elkeverjük.
2. Egy másik tálban a tojásfehérjét laza habbá verjük, majd hozzáöntjük az útifűmaghéjat, egy kis sót, és összekeverjük. Az így kapott masszába beleforgatjuk a csirkemellkockákat, és pár percre félretesszük.
3. Átmossuk a rizst, majd kétszeres mennyiségű sós vízben feltesszük főni.
4. Egy kisebb tálban egy teáskanál útifűmaghéjat narancslével felöntünk, és megvárjuk, amíg zselés állagúra szívja magát.
5. A maradék narancslét egy serpenyőbe öntjük, ehhez pedig hozzáadjuk a zselés keveréket, majd habverővel összekeverjük.
6. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a barna cukrot, a chilipelyhet, és narancshéj reszeléket.
7. A pácolt csirkemell darabokat hevített, de nem túl forró olajba tesszük, vigyázva, hogy nehogy összeragadjanak. Nagyjából 1 – 1,5 percig sütjük őket. Amíg meleg, beleforgatjuk a narancsos mázba.
8. Tálaláskor a húst meghintjük pirított szezámmaggal, majd korianderrel és reszelt narancshéjjal díszítjük.