Készítsünk minipizzát és tegyünk a pizzaszószba zsályát, mert tökéletesen harmonizál a kolbásszal!
Az amerikai kolbászos pizza napra én is elkészítettem a saját verziómat. Ezúttal helyes kis darabokat formáztam, a pizzaszószba pedig zsályát aprítottam, ami tökéletesen harmonizál a kolbásszal.
Hozzávalók
10 minipizzához- A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag instant élesztő
- 5 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 3 dl langyos víz
- A feltéthez:
- 1 teáskanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg sűrített paradicsom
- só
- 4-5 zsenge levél zsálya
- 30 dkg csípős szárazkolbász
- 25 dkg fekete és zöld olajbogyó vegyesen
- 25 dkg mozzarella
- bazsalikomlevelek a díszítéshez
Elkészítés
A tésztához a lisztben elkeverjük az élesztőt, az olívaolajat és a sót. Apránként hozzáadagoljuk a vizet, megdagasztjuk, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, majd meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, 1 cm vékonyra húzzuk (nyújtjuk), 10 részre osztjuk, mindből egy-egy kis pizzakorongot formázunk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a megpucolt, felaprított fokhagymát párolni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, egy kevés sót és a finomra aprított zsályaleveleket, és kevergetve összefőzzük. Megkenjük a szósszal a tésztakorongokat úgy, hogy körben 1 centiméternyi részt szabadon hagyunk.
Kirakjuk a felkarikázott kolbásszal és az olajbogyókkal, majd rámorzsoljuk a mozzarellát.
230 fokra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt készre sütjük a pizzákat, majd forrón, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.