Körtés-ruccolás melegszendvics Ammerländer Tilsiter sajttal
Hozzávalók
- kenyérszeletek
- körte
- Ammerländer Tilsiter sajt
- ruccola
- dió
Elkészítés
Gyakran előfordul, hogy a piacon csak keményebb körtét kapunk. Ezekkel a példányokkal sütni és főzni kifejezetten érdemes, mert könnyebben kezelhetőek, mint az inkább friss fogyasztásra szánt, érettebb társaik. Jelen esetben a kenyérszeleteket grillsütőben átsütjük a körtével és az Ammerländer Tilsiter sajttal együtt, majd ruccolával és darabolt dióval megszórva, forrón tálaljuk. Igen, ilyen egyszerű az egész! Tudjuk, hogy első látásra meglepő lehet a körte egy szendvicsben, de ha kipróbálja, biztos lehet benne, hogy újra és újra elkészíti majd…
Az Ammerländer Tilsiter (ejtsd: tilsziter) a „legfűszeresebb“ karaktertű az összes Ammerländer sajtféle közül. Ez a sok országban méltán népszerű sajtféle Magyarországon sokak számára ismeretlen, annak ellenére, hogy tilsiti típusú sajtokat nálunk is régóta lehet kapni. Ha valaki szereti a kicsit karakteresebb ízeket, annak mindenképpen érdemes megkóstolnia.
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!