Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Körtés-ruccolás melegszendvics Ammerländer Tilsiter sajttal

A lédús körtét karakteres olvadt sajt teszi ellenállhatatlanná, a dió pedig tökéletesen egészíti ki az élményt...
2017. October 9.

Hozzávalók

  • kenyérszeletek
  • körte
  • Ammerländer Tilsiter sajt
  • ruccola
  • dió

Elkészítés

Gyakran előfordul, hogy a piacon csak keményebb körtét kapunk. Ezekkel a példányokkal sütni és főzni kifejezetten érdemes, mert könnyebben kezelhetőek, mint az inkább friss fogyasztásra szánt, érettebb társaik. Jelen esetben a kenyérszeleteket grillsütőben átsütjük a körtével és az Ammerländer Tilsiter sajttal együtt, majd ruccolával és darabolt dióval megszórva, forrón tálaljuk. Igen, ilyen egyszerű az egész! Tudjuk, hogy első látásra meglepő lehet a körte egy szendvicsben, de ha kipróbálja, biztos lehet benne, hogy újra és újra elkészíti majd…

Az Ammerländer Tilsiter (ejtsd: tilsziter) a „legfűszeresebb“ karaktertű az összes Ammerländer sajtféle közül. Ez a sok országban méltán népszerű sajtféle Magyarországon sokak számára ismeretlen, annak ellenére, hogy tilsiti típusú sajtokat nálunk is régóta lehet kapni. Ha valaki szereti a kicsit karakteresebb ízeket, annak mindenképpen érdemes megkóstolnia. 

 

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

 

 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Káposztasalátás club szendvics Ammerländer Edámi sajttal

Káposztasalátás club szendvics Ammerländer Edámi sajttal

A káposztasaláta köretből főszereplővé is válhat, ha clubszendvicsünket gazdagon rétegezzük ezzel az egészséges, ropogós finomsággal, valamint füstölt tarjával és hozzá illő sajttal...
Sajtos-áfonyás french toast Ammerländer Tilsiter sajttal

Sajtos-áfonyás french toast Ammerländer Tilsiter sajttal

SAJTOS-ÁFONYÁS FRENCH TOAST: az édes, a fanyar és a pikáns elementáris találkozása. Egy könnyen elkészíthető, mégis izgalmas ízeket rejtő nyár eleji reggeli vagy akár vacsora.
Tavaszi tojáskrémes szendvics Ammerländer Edami sajttal

Tavaszi tojáskrémes szendvics Ammerländer Edami sajttal

A sokféle variáció közül mi így szeretjük legjobban

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!