Karfiolsteak
A rántott karfiolon túl is rengeteg lehetőség van a karfiol változatos és ízletes elkészítésére. A karfiolsteak nem csak finom és egészséges összetevője lehet ételünknek, de nagyon látványos is.
Hozzávalók
4 adaghoz- 1 fej karfiol
- 1 db fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- ½ ek. himalája só
- ¼ ek. őrölt fekete bors
- 1 ek. őrölt füstölt paprika
- 2 ek. sörélesztő pehely
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A karfiol leveleit és torzsáját eltávolítjuk, alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. Egy éles kés segítségével 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, és szintén a sütőpapírra helyezzük.
Az olívaolajat összekeverjük a sóval, a borssal, a paprikával és a sörélesztő pehellyel, valamint egy fokhagymanyomón áttört fokhagymával. A fűszerezett olajjal jó alaposan megkenjük a karfiolszeletek felszínét, majd az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.