Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kapros-sajtos töklepény

Annyira nyári, annyira könnyed!
2018. July 20.

Igaz, hogy a tök sütése miatt nem a legrövidebb idő alatt elkészíthető receptek sorába tartozik, de azt hiszem, megéri a ráfordított időt! Ha hús mellé szánjátok köretnek, nyugodtan hagyjátok el belőle a kolbászt.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 db főzőtök (kb. 1 kg 20 dkg)
  • só, olívaolaj
  • 15 dkg edami sajt
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 10-15 dkg kolbász
  • 1 nagy csokor kapor
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

A tököt megmossuk, hosszában kettévágjuk, magjait eltávolítjuk. Megszórjuk sóval, beecseteljük olajjal, majd 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Mikor elkészült, kiöntjük belőle a felesleges nedvességet, és megvárjuk, hogy kihűljön. Ezt követően villával kikaparjuk a tökhúst.

A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tojásokkal, a tejjel, a liszttel és a tök húsával. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott kolbászt, a leszárazott, finomra aprított kaprot, valamint sózzuk, borsozzuk.

A masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (ne legyen túl magas a tészta!), és 180 fokos sütőben kb. 50-55 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, csak ezt követően szeleteljük fel.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezt készítsd nyári bulikra: focaccia

Puha, finom olívaolajos, feltétje lehet zöldséges, hagymás, húsos vagy akár burgonyás. Először egy tengerparti kis pékségben vásároltam Olaszországban, azóta gyakran készítem itthon is.

Sült újburgonya fokhagymás aiolival

Chips+mártogatós. Tuti páros, főleg, ha sültkrumpliról van szó.

Saslik vele sült burgonyával

A nyári grillszezonban akkor sem kell elkeseredni, ha éppen nincs időnk begyújtani a grillt. Ilyenkor kedvencünket, a saslikot sütőben sütöm, krumpliágyon. A burgonya a csípős kolbásztól, tarjától és szalonnától nem szárad ki, ráadásul az íze is nagyon-nagyon finom lesz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!