Juhtúrós húsgombócok
A húsgombócok világosabb színe ne tévesszen meg senkit: a masszához kevert krémes juhtúrótól néznek ki egy kicsit másképp ezek a gombóckák. Az ízük fenomenális, tökéletes helyük lesz a szilveszteri hidegtálas asztalon!
Hozzávalók
12 darabhoz- 25 dkg darált sertéshús (vagy marha, sertés-marha)
- 10 dkg lágy, krémes juhtúró
- só (kevés!), őrölt fekete bors
- kevés olívaolaj a sütéshez
- 12 db mini mozzarella sajt
- bazsalikomlevelek
Elkészítés
A darált húst keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a juhtúrót, kevés sót (a túró sósságának függvényében) és borsot, összedolgozzuk. 12 fasírtot formázunk belőle. A fasírtokat serpenyőben, kevés olajon átsütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük.
A gombócokat 1-1 mini mozzarella sajttal kis nyársakra tűzzük. Bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.