Kalóriaspórolós házi fagyi, amely tejszín nélkül is lágy és krémes: Joghurtos túrófagyi mézes sült barackkal
Az alábbiakban egy olyan receptet mutatok, ami tejszín hozzáadása nélkül is lágy és krémes, így spórolhatunk a kalóriákon.
Hozzávalók
6-8 gombóchoz- 15 dkg ricotta vagy áttört túró
- 30 dkg natúr joghurt
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 3-4 evőkanál méz
- 4 sárgabarack + kevés méz
- mentalevelek a díszítéshez
Elkészítés
1. A ricottát vagy túrót kikeverjük a joghurttal, a vaníliás cukorral és a mézzel. Készíthetjük fagylaltgépben, de ennek hiányában sem kell lemondanunk az elkészítéséről. Utóbbi esetben fagyasztható lapos tálba öntjük a masszát, lefedjük, majd fagyasztóba tesszük. Mikor már kezd dermedni, botmixerrel átkeverjük, majd a keverést óránként megismételjük a krémes állag eléréséig.
2. Tálalás előtt a barackokat megmossuk, félbevágjuk, vágott felüket megkenjük kevés mézzel. Sütőben, grillfokozaton pár percet sütjük, hogy kissé megpuhuljanak. A kigombócozott fagylaltra tesszük a forró, sült barackokat, díszítésképp szórunk rá néhány mentalevelet, és azonnal tálaljuk.