Íme a már nem is olyan titkos hozzávalós csokis keksz receptje
Azé a bizonyos tejporosé...
2017. February 15. Nemrég írtunk arról, hogy melyik az a hozzávaló, amelynek segítségével tökéletes csokik kekszet süthetünk. Olvasóink kérésére most a receptet is megosztjuk.
Hozzávalók
- 22 dkg vaj (olvasztott, langyos)
- ¾ csésze barna cukor
- ½ csésze kristálycukor
- 1 tojás
- 2 tk. vaníliaaroma
- 1 és ¾ csésze liszt
- 2 ek. zsírszegény tejpor
- 1 és ¼ tk. só
- ½ tk. sütőpor
- ¼ tk. szódabikarbóna
- 34 dkg. csokoládé (apró darabokra törve)
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Egy nagy tálban keverjük egyneművé fakanállal az olvasztott vajat és a cukrot. Keverjük hozzá a tojást és a vaníliaaromát. Ha egynemű a massza, keverjük bele a lisztet, tejport, sót, sütőport és szódabikarbónát. Ha ezt is simára kevertük, forgassuk bele a csokoládédarabkákat, hogy egyenletesen eloszoljanak a keverékben.
Fagyikanállal kanalazz ki egy-egy gömböcskét sütőpapírral bélelt tepsibe, kb. 6 cm-re egymástól. 10-12 perc alatt süssük a kekszeket aranybarnára, majd hagyjuk kihűlni azokat.
forrás: bloomberg.com
Megosztom barátaimmal