Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Könnyű mogyoróvajas sütemény Nutellával

2017. január 24.

Hozzávalók

20-25 darabhoz
  • 250g Nutella
  • 220g liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • ¼ teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál só
  • 180g sózatlan, szobahőmérsékletű vaj
  • 100g cukor
  • 90g világos barna cukor
  • 190g krémes mogyoróvaj
  • 1 nagy tojás, felverve
  • ½ teáskanál vanília kivonat

Elkészítés

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Fogjuk a Nutellát, és kanalazzunk 25 teáskanálnyi halmot a tepsire, majd tegyük be a mélyhűtőbe legalább egy órára, amíg megszilárdul. De maradhat egy egész éjszakára is, ha sikerült előre terveznünk.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (légkeverésesnél 170), és béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral, vagy szilikon sütőlappal. Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót, majd tegyük félre.

Elektromos habverővel keverjük habosra a vajat a cukrokkal. Adjuk hozzá a mogyoróvajat, és keverjük simára.

Adjuk hozzá a tojást és a vaníliát, és újra keverjük simára.

3 részletben adjuk hozzá a lisztes keveréket, és keverjük addig, amíg teljesen egynemű nem lesz.

Vegyük ki a Nutellát a mélyhűtőből. Két evőkanálnyi tésztát finoman lapítsunk ki a tenyerünkben, tegyük a Nutella gömböt a közepére, és csomagoljuk be a tésztába. Figyeljünk rá, hogy a Nutella teljesen eltűnjön a tésztában. Egymástól távolabb tegyük a kis csomagokat az előkészített tepsire. Villával nyomjuk le egy kicsit a tetejét, egy kis mintát is nyomva rá.

Ismételjük addig, amíg az első tepsi meg nem telik (ne legyen nagyon zsúfolt). A maradék Nutellát felhasználásig tegyük vissza a mélyhűtőbe.

Süssük a sütiket 12 perig az előmelegített sütőben, félidőben fordítsuk meg, hogy mindenhol egyenletesen megsüljenek.

Néhány percig hagyjuk a tepsin hűlni őket, majd óvatosan tegyük át őket egy rácsra, hogy ott teljesen ki tudjanak hűlni.

Folytassuk addig, amíg az összes tészta el nem fogy. Légmentesen lezárva, szobahőmérsékleten, 3-4 napig elállnak, de annál sokkal előbb el fognak fogyni!

 

 

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vaníliás-mogyorókrémes keksz

Vaníliás-mogyorókrémes keksz

A mogyorókrémből, csokoládéból és vaníliából álló keksz garantáltan függőséget okoz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!