Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Húsvéti nyuszi keksz csupa egészséges hozzávalóból

A húsvéti répatorta egy klasszikus kedvenc. Mivel az ízvilág tökéletesen illik az ünnephez, az alapanyagok megőrzésével egy finom puha kekszet készítettem, méghozzá nyuszi formában, hogy a gyerekek is bátran megkóstolják!
2017. április 6.

Hozzávalók

  • 1 közepes répa
  • 1 közepes alma
  • 1 tojás
  • 50 g kókuszolaj
  • 70 g aprószemű zabpehely
  • 200 g zabliszt
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 100 g eritrit
  • őrölt fahéj
  • őrölt gyömbér
  • őrölt szerencsendió

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A répát és az almát meghámozzuk. A répát apróbb, az almát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük őket a tojással, az eritrittel, a kókuszolajjal és a vanília aromával.

A zabpelyhet egy száraz serpenyőben néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk, ettől még jellegzetesebb zabkeksz íze lesz a sütinek.

Ezután egyenletesen összekeverjük a zabpelyhet a zabliszttel, a sütőporral, ízlés szerint a fahéjjal, a gyömbérrel és a szerecsendióval. Végül hozzáadjuk a tészta nedves hozzávalóit is.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe körülbelül evőkanálnyi adagokat halmozunk. Formázhatunk belőle hagyományos kekszet, vagy egy kiszúró formával húsvéti alakúra is szaggathatjuk.

Az előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.