Húsvéti nyuszi keksz csupa egészséges hozzávalóból
Hozzávalók
- 1 közepes répa
- 1 közepes alma
- 1 tojás
- 50 g kókuszolaj
- 70 g aprószemű zabpehely
- 200 g zabliszt
- 1 evőkanál vanília aroma
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 100 g eritrit
- őrölt fahéj
- őrölt gyömbér
- őrölt szerencsendió
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A répát és az almát meghámozzuk. A répát apróbb, az almát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük őket a tojással, az eritrittel, a kókuszolajjal és a vanília aromával.
A zabpelyhet egy száraz serpenyőben néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk, ettől még jellegzetesebb zabkeksz íze lesz a sütinek.
Ezután egyenletesen összekeverjük a zabpelyhet a zabliszttel, a sütőporral, ízlés szerint a fahéjjal, a gyömbérrel és a szerecsendióval. Végül hozzáadjuk a tészta nedves hozzávalóit is.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe körülbelül evőkanálnyi adagokat halmozunk. Formázhatunk belőle hagyományos kekszet, vagy egy kiszúró formával húsvéti alakúra is szaggathatjuk.
Az előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.