Grillezett nektarinos joghurtdesszert
Nemcsak a húsok és zöldségek finomak grillezve, hanem a gyümölcsök is! Ezzel a hőkezelési módszerrel igazán különlegessé varázsolhatjuk a gyümölcsöket, például a nektarint.
Hozzávalók
2 adaghoz- 2 db érett nektarin
- 2 evőkanál eritrit
- 5 dkg krémes natúr joghurt
- 1 evőkanál vanília aroma
- 1 evőkanál méz
- 1 marék pisztácia
- őrölt fahéj
Elkészítés
A grillsütőt felmelegítjük. A nektarint alaposan megmossuk, kettévágjuk és kimagozzuk, majd a lédús oldalát az eritritbe mártjuk, és így helyezzük vágott oldalával lefelé a grillrácsra.
Eközben összekeverjük a joghurtot a vanília aromával, és kis tálkákba kanalazzuk. Megcsorgatjuk vékonyan mézzel, pisztáciát aprítunk a tetejére. Végül ráhelyezzük a sült, karamellizálódott nektarint, és ízlés szerint megszórjuk fahéjjal.