Gránátalmás édesburgonya-saláta
Télies hangulatú meleg saláta, amit a gránátalma savanykás-édeskés íze tesz különlegessé.
Hozzávalók
2 adaghoz- 40 dkg édesburgonya
- 30 dkg kelbimbó
- 6 dkg tökmag
- ½ gránátalma
- himalája só
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
Az édesburgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, a kelbimbót megtisztítjuk. Külön-külön sütőzacskóba tesszük, megsózzuk, majd bekötjük a zacskók száját. Tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőbe toljuk 20 percre.
A tökmagot pár perc alatt megpirítjuk egy forró, száraz serpenyőben. A gránátalmát meghámozzuk, eltávolítjuk a magokról a fehér hártyákat.
Összekeverjük a salátát a megsült édesburgonyával és kelbimbóval, a pirított tökmaggal és a gránátalmával. Végül meglocsoljuk egy kevés extra szűz olívaolajjal.