Gomba Cappucino
Hozzávalók
- 25 dkg vegyes gomba
- 10 cm póréhagyma
- friss kakukkfű
- 7-8 dl alaplé
- 2 dl habtejszín (min. 30%)
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- vaj
- só, bors
- A díszítéshez:
- 5 dkg gomba
- 1,5 dl habtejszín + só
- olívaolaj
Elkészítés
1. A gombákat megtisztítjuk, a tönköket eltávolítjuk, a kalapokat nagyobb darabokra vágjuk, majd egy felhevített serpenyőben olívaolajon és vajon megpirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk és friss kakukkfűvel, fokhagymával ízesítjük.
2. Egy lábasban olívaolajon és vajon megdinszteljük az apróra vágott póréhagymát.
3. 2 dl hideg tejszínt habbá verünk, majd mielőtt elkészül, 3 csipet sóval ízesítjük és tovább keverjük óvatosan.
4. A megpirult gombákból egy keveset félre teszünk díszítéshez, majd a póréhagymás alaphoz adjuk. A kakukkfüvet eltávolítjuk, felöntjük alaplével és 15-20 percig főzzük. Utána leturmixoljuk és egy kevés tejszínnel besűrítjük.
5. Poharakba töltjük, ráteszünk egy adagot a sós tejszínhabból, majd pirított gombával és kakukkfűvel díszítjük. Jó étvágyat!