Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spenótkrémleves zöldségfasírttal

Adásban volt: 2016. december 14.
A recepthez tartozó videó
2016. december 14.

Hozzávalók

  • 1 doboz bébi spenót
  • ½ fej vöröshagyma
  • 5 dl alaplé
  • 1 dl zsíros tejszín
  • só, fehérbors
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg fagyasztott vagy konzerv zöldborsó
  • 2 db sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 1 db tojás
  • 3 dkg kölespehely vagy golyó
  • 5 dkg szárított gomba
  • 5 dkg apró csiperke
  • só, bors

Elkészítés

Spenótkrémleves:

1. A spenótleveleket blansírozzuk: leforrázzuk, majd hideg jeges vízbe tesszük, hogy megtartsák a színüket.

2. A vöröshagymát kevés vajon üvegesre pároljuk, majd a spenóttal és alaplével együtt krémesre turmixoljuk.

3. A tűzhelyre visszatéve hozzákeverjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd felolvasztjuk benne a vajat.

Zöldségfasírt:

1. A szárított gombát vízbe áztatjuk, és megvárjuk, amíg megszívja magát, majd felaprítjuk.

2. A sárgarépát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon félkészre pirítjuk.

3. Az újhagymát és a friss gombát felszeleteljük, a gombát olajon megpirítjuk.

4. Egy nagyobb keverőtálban összekeverjük a borsót, a gombákat, a sárgarépát, az újhagymát és a tojást, majd annyi kölespelyhet morzsolunk hozzá, hogy formázható állaga legyen.

5. A masszát muffinformákba töltjük, majd 180 fokon 35 perc alatt megsütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Spenótos kenyérpuding

Spenótos kenyérpuding

Kiadós reggeli, amihez szikkadt kenyér, spenót, tej és tojás kell.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!