Hajdinapalacsinta almás mákkrémmel
Aki gluténmentesen étkezik, az tudja, hogy igazi mumus a palacsintasütés. Legyen vékony, mint hagyományos társai, ne szakadjon sütés közben, és persze legyen tölthető sósan és édesen egyaránt. Az egyik kedvenc mentes palacsintám hajdinalisztből készül. Igazi csodaliszt, sőt, magtejekkel kombinálva is tökéletes lesz az eredmény.
Hozzávalók
4 személyre- kevés olívaolaj a sütéshez
- 2 dl tej
- 3 dl szódavíz
- 4 db tojás
- 10 dkg hajdinaliszt
- A töltelékhez:
- 3 nagy alma
- 3 dl tej
- 4-5 púpozott evőkanál darált mák
- 3 evőkanál vaníliás pudingpor
- kevés méz ízlés szerint
- almakockák és kókuszreszelék a tálaláshoz
Elkészítés
1. A tejet összekeverjük a szódavízzel, majd hozzácsorgatjuk az elhabart tojásokat. Fokozatosan beleszitáljuk a lisztet, és habverővel simára keverjük. Hagyományos palacsintatészta állagú masszát kell kapnunk.
2. Egy palacsintasütőt kikenünk kevés olajjal, és a szokott módon kisütjük a palacsintákat.
3.Közben az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és egy lábasba tesszük. Felöntjük a tejjel (fél dl-t félreteszünk), beleszórjuk a mákot, és az egészet felforraljuk. A maradék tejben simára keverjük a pudingport, hozzácsorgatjuk a mákos masszához, és kevergetve besűrítjük. Közben kevés mézzel édesítjük.
4. A palacsintákat almakockákkal és kókuszreszelékkel megszórva, mákkrémmel körítve tálaljuk.