Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme a tökéletes nyáresti ropogtatnivaló!

Egy rendhagyó, elronthatatlan házi chips
2017. június 23.

Igen-igen, nemcsak burgonyából, hanem kifőtt száraztésztából és készíthettek házi chips-et.

A recept roppant egyszerű és elronthatatlan, és úgy fűszerezitek, ahogy csak szeretnétek. Tökéletes nyáresti ropogtatnivaló!

 

Hozzávalók

  • farfalle (masnitészta)

  • 4 dl olaj a sütéshez
  • gyros fűszerkeverék
  • A mártogatókhoz:
  • tejföl, reszelt fokhagyma
  • só és aprított újhagyma
  • aprított paradicsom, só
  • őrölt fekete bors és aprított friss koriander

Elkészítés

1. A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. Mikor elkészült, leszűrjük, és kiterítjük konyhai papírtörlőre vagy fóliára. Leitatjuk a vizet és megvárjuk, hogy teljesen megszáradjon a tészta.

tesztachips1

2. Egy nagy lábasban olajat melegítünk, majd részleteiben, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a főtt tésztát. Papírtörlőre szedjük, alaposan megszórjuk gyros fűszerkeverékkel (esetleg további nagy szemű sóval), és jól összeforgatjuk. Hűlés után tálaljuk a kétféle mártogatóval, melyek hozzávalóit egyszerűen összekeverjük.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Ezt készítsd a nyáresti teraszos borozásokhoz!

Ezt készítsd a nyáresti teraszos borozásokhoz!

Finom, puha tészta, a töltelék variálható: Grúz sajtos lepény
Íme szuper családi ebéd ajánlatunk hétvégére

Íme szuper családi ebéd ajánlatunk hétvégére

Ne csak főzelékbe tedd! Vajbabos-kolbászos rakott tészta

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.