Íme a tökéletes nyáresti ropogtatnivaló!
Igen-igen, nemcsak burgonyából, hanem kifőtt száraztésztából és készíthettek házi chips-et.
A recept roppant egyszerű és elronthatatlan, és úgy fűszerezitek, ahogy csak szeretnétek. Tökéletes nyáresti ropogtatnivaló!
Hozzávalók
- farfalle (masnitészta)
- só
- 4 dl olaj a sütéshez
- gyros fűszerkeverék
- A mártogatókhoz:
- tejföl, reszelt fokhagyma
- só és aprított újhagyma
- aprított paradicsom, só
- őrölt fekete bors és aprított friss koriander
Elkészítés
1. A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. Mikor elkészült, leszűrjük, és kiterítjük konyhai papírtörlőre vagy fóliára. Leitatjuk a vizet és megvárjuk, hogy teljesen megszáradjon a tészta.
2. Egy nagy lábasban olajat melegítünk, majd részleteiben, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a főtt tésztát. Papírtörlőre szedjük, alaposan megszórjuk gyros fűszerkeverékkel (esetleg további nagy szemű sóval), és jól összeforgatjuk. Hűlés után tálaljuk a kétféle mártogatóval, melyek hozzávalóit egyszerűen összekeverjük.