Fajitas saláta
Ebben a nagy hőségben a fűszeresebb ételek nem igényelnek külön szénhidrátköretet, hiszen anélkül is elég laktatók. Ez a mexikói jellegű saláta remek nyári vacsoraötlet, de akár grillezett húsok köretének is kiváló.
Hozzávalók
2 adaghoz- 3 db kaliforniai paprika (piros, zöld, sárga)
- 1 fej lila hagyma
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 evőkanál mexikói fűszerkeverék
- 10 dkg csemegekukorica
- 1 db avokádó
- himalája só
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg krémes natúr joghurt
- 5 dkg zsírszegény sajt
Elkészítés
A kaliforniai paprikát megmossuk, majd hosszúkás szeletekre vágjuk. A lila hagymát megpucoljuk, szintén felszeleteljük. Serpenyőben felforrósított kókuszolajon megpirítjuk a zöldségeket, majd fedő alatt 10 percig pároljuk. Ezalatt megszórjuk a mexikói fűszerkeverékkel.
Az avokádót villával pépesítjük, himalája sóval és fokhagymanyomón áttört fokhagymával ízesítjük.
A lecsepegtetett csemegekukoricát összekeverjük a pirított zöldségekkel, majd az avokádókrémmel, a natúr joghurttal és a reszelt sajttal a tetején tálaljuk.