Epres panna cotta
Hozzávalók
2 adaghoz- 200 ml kókusztejszín
- 1 csomag zselatin
- 80 g eritrit
- 1 evőkanál vanília aroma
- 150 g eper
- 2 g útifű maghéj
Elkészítés
A szobahőmérsékletű kókusztejszínt összekeverjük a zselatinnal és az eritrit felével, majd 5 percig állni hagyjuk.
Ezalatt az epreket megmossuk, kicsumázzuk és összeturmixoljuk. A felét hozzáadjuk a kókusztejszínhez, majd feltesszük alacsony lángon főni. 3-4 perc alatt folyamatos kevergetéssel besűrítjük. Két egyenlő részre osztjuk a krémet, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára, de legalább 4-5 órára.
A maradék epervelőt összekeverjük az eritrit másik felével és az útifű maghéjjal. Alacsony lángon 2-3 percig melegítjük. Ezalatt az eritrit felolvad, az útifű pedig elkezdi besűríteni a gyümölcslét.
Az besűrített epret még folyékonyabb állapotában a kihűlt tejszínes poharakba öntjük. Egyenletesen eloszlatjuk a tetején, majd 30 percig hagyjuk megszilárdulni a hűtőben.
Friss eperrel tálaljuk.