Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Epres-krémsajtos piskótatekercs

Még elkészülhet az ebéd utánra...
2019. April 28.

Fokozatosan kezdetét veszi a bogyósok szezonja, így már nem csak lekvárral, de friss gyümölcsökkel is bátran készíthetünk piskótatekercset.

Hozzávalók

egy 25x30 cm-es tepsihez
  • Piskóta:
  • 3 ek. zabpehelyliszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 3 ek. eritrit
  • 3 db tojás
  • 15 dkg eper
  • Töltelék:
  • 15 dkg zsírszegény krémsajt
  • 5 dkg porrá őrölt eritrit
  • ½ citromhéj
  • 1 ek. vaníliaaroma
  • 1 kk. útifű maghéj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük az eritrittel, a zabliszttel és a sütőporral, majd kb. fél dl vizet öntünk hozzá, hogy sűrű, de folyékony halmazállapotú legyen. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a többi hozzávalóhoz keverjük úgy, hogy ne törjön össze.

A piskótatésztát sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, és az előmelegített sütőbe tesszük kb. 10 percre. A megsült piskótát sütőpapírral együtt egy kiterített konyharuhára helyezzük és feltekerjük. Ilyen formában hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez összekeverjük a krémsajtot az eritrittel, a citrom reszelt héjával és a vaníliaaromával. Ha túl folyékonynak találjuk, egy kevés útifű maghéj hozzáadásával besűrítjük.

A kihűlt piskótát megtöltjük a krém felével és megtisztított, vékonyra vágott eperszeletekkel, majd feltekerjük. A maradék krémmel bevonjuk kívülről is a tekercset, végül a maradék eperrel díszítve tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cukkinipörkölt

Cukkinipörkölt

Színes és finom, ráadásul kalóriaszegény.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!