Epres-krémsajtos piskótatekercs
Fokozatosan kezdetét veszi a bogyósok szezonja, így már nem csak lekvárral, de friss gyümölcsökkel is bátran készíthetünk piskótatekercset.
Hozzávalók
egy 25x30 cm-es tepsihez- Piskóta:
- 3 ek. zabpehelyliszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 3 ek. eritrit
- 3 db tojás
- 15 dkg eper
- Töltelék:
- 15 dkg zsírszegény krémsajt
- 5 dkg porrá őrölt eritrit
- ½ citromhéj
- 1 ek. vaníliaaroma
- 1 kk. útifű maghéj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük az eritrittel, a zabliszttel és a sütőporral, majd kb. fél dl vizet öntünk hozzá, hogy sűrű, de folyékony halmazállapotú legyen. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a többi hozzávalóhoz keverjük úgy, hogy ne törjön össze.
A piskótatésztát sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, és az előmelegített sütőbe tesszük kb. 10 percre. A megsült piskótát sütőpapírral együtt egy kiterített konyharuhára helyezzük és feltekerjük. Ilyen formában hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez összekeverjük a krémsajtot az eritrittel, a citrom reszelt héjával és a vaníliaaromával. Ha túl folyékonynak találjuk, egy kevés útifű maghéj hozzáadásával besűrítjük.
A kihűlt piskótát megtöltjük a krém felével és megtisztított, vékonyra vágott eperszeletekkel, majd feltekerjük. A maradék krémmel bevonjuk kívülről is a tekercset, végül a maradék eperrel díszítve tálaljuk.