Éljen a hamburger, és ez a jó kis recept! Cheddar sajtos-sült hagymás marhaburger
Hozzávalók
4 személyre- 60 dkg kétszer darált marhahús
- 60 dkg parázsburgonya
- libazsír
- só, őrölt fekete bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 nagy fej vöröshagyma
- liszt
- olaj
- 1,5 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 hamburgerzsemle
- saláta, paradicsom- és uborkakarikák
- 4 szelet cheddar sajt
Elkészítés
A marhahúst keverőtálba tesszük, átgyúrjuk, 4 laposabb pogácsát formázunk belőle. Deszkára tesszük, letakarjuk, és 20 percet hűtőben pihentetjük.
Közben a parázsburgonya héját folyó víz alatt alaposan ledörzsöljük, majd bő vízben roppanósra főzzük. Mikor elkészült, leszűrjük.
A húspogácsákat egy nagyobb serpenyőben, kevés olvasztott libazsíron átsütjük. Közben sózzuk, borsozzuk, tálalásig melegen tartjuk.
Ha elkészült, kivesszük a serpenyőből. Teszünk a serpenyőbe még egy kis zsírt, majd a burgonyát is átpirítjuk rajta. Sóval, borssal fűszerezzük, a végén hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.
A vöröshagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk, a karikákat szétszedjük. Megforgatjuk egy kevés lisztben, a felesleget lerázzuk, majd bő olajban részleteiben kisütjük.
A tejfölt kikeverjük a megpucolt, lereszelt fokhagymával és egy kevés sóval.
Összeállítjuk a hamburgert. A zsemléket kettévágjuk, belső oldalukat kissé megpirítjuk. Erre kerül a saláta és a zöldségkarikák, majd következik a forró húspogácsa, a cheddar sajt és a fokhagymás öntet. Mellé tálaljuk a pirított burgonyát.