Egyszerű de mégis különleges rizses egytál
Azok számára, akiknek ismerős az ázsiai konyha, biztosan ismerős lesz a curry és a friss gyömbér is, amelyek egészen különlegessé tudnak tenni egy egyszerű rizses egytálételt mind ízben, mind látványban.
Hozzávalók
2 adaghoz- 18 dkg basmati rizs
- 10 dkg garnélarák
- 5 dkg kesudió
- 1 db sárgarépa
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db friss gyömbér
- 1 szál újhagyma
- 1 db lime
- 1 evőkanál curry fűszerkeverék
- himalaya só
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- friss petrezselyem
Elkészítés
A rizst alapos átmosás után 2,5-szörös mennyiségű vízben, sóval és egy fél kanál curry porral fűszerezve feltesszük főni. Ha forrni kezd a víz, alacsony lángra kapcsoljuk a gázt és fedő alatt 15 percig párolódni hagyjuk.
Ezalatt megmossuk és megtisztítjuk a zöldségeket. A paprikát vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépát hámozás után vékony szeletekre vágva tovább formázzuk a zöldséghámozó segítségével, a fokhagymát pedig finomra aprítjuk.