Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Diétázók, figyelem! Erre a receptre (is) szükség lesz!

Szénhidrát helyett sok zöldség és rost : Cukkinis spagetti paradicsomos húsgolyókkal
2017. October 12.

A tésztaételek bármilyen feltéttel is készülnek, isteni finomak tudnak lenni. Azonban ha diéta vagy egészségügyi okok miatt oda kell figyelnünk a szénhidrátbevitelre, nem feltétlenül a legjobb választás. Az egyik legjobb „csel” az étel szénhidráttartalmának csökkentésére, ha a tészta egy részét –vagy akár az egészet – spiralizált zöldséggel helyettesítjük, jelen esetben cukkinivel. Ezáltal nem csak a zöldségfogyasztásról gondoskodunk, de a benne található rostanyag miatt tovább tart a jóllakottság érzet is.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 20 dkg cukkini
  • 8 dkg teljes kiőrlésű spagetti tészta
  • 25 dkg sovány darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • himalája só
  • bors
  • friss petrezselyem
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk oregánó
  • 40 dkg passzírozott paradicsom
  • 1 db paradicsom
  • parmezán sajt

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

A darált húst sózzuk és borsozzuk, majd hozzáreszeljük a vöröshagyma felét és egy gerezd fokhagymát. Golyókat formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezve kb. 25 percig sütjük.

A tésztához sós vizet forralunk, majd a forrástól számított 8-10 perc alatt al dentére főzzük.

A maradék vöröshagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, majd egy edényben felhevített kókuszolajon megfonnyasztjuk őket és ráöntjük a passzírozott paradicsomot. Sóval és borssal ízesítjük, zöldfűszerekkel fűszerezzük és alacsony lángon kb. 7 perc alatt besűrítjük a szószt. Az elkészült húsgolyókat a szószba tesszük és további 2 perc alatt összeforraljuk.

A cukkinit alaposan megmossuk és a zöldségspirálozó (vagy ennek hiányában zöldségreszelő) segítségével spagetti alakúra formázzuk. Összekeverjük a lecsepegtetett főtt tésztával, majd a paradicsomszósszal és a húsgolyókkal tálaljuk. Utolsó lépésként megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel és parmezán sajttal.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zsebes csirke - avagy a natúr csirkemell másképp

Adott a natúr csirkemell zöldségkörettel. Szeretnénk valami izgalmasabbat és látványosabbat kihozni belőle. Mit tegyünk? Vágjunk a csirkére zsebeket, fűszerezzük be, töltsük meg színpompás zöldségszeletekkel, és irány a sütő!

Lecsóval töltött padlizsán

Egészen pontosan tojásos francia lecsóval töltött, hiszen ebben a lecsóban zöldfűszerek dominálnak, illetve a paradicsom és paprika mellett a padlizsán is helyet kap benne. Egy hagyományos étel kicsit izgalmasabb formában.

Egyszerű de mégis különleges rizses egytál

Thai curry rizs Gökler Kriszti módra

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!