Cukkinifritter
A fritter gyors és egyszerű módja annak, hogy étkezésünket zöldségekkel egészítsük ki. Sütőben készítve még a felesleges zsíroktól sem kell tartanunk, így abszolút diétabarát.
Hozzávalók
2 adaghoz- 20 dkg cukkini
- 10 dkg csemegekukorica
- 2 db tojás
- 12 dkg zabliszt
- 1 evőkanál adalékanyagoktól mentes ételízesítő
- himalája só
- friss bazsalikom
- krémes natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A cukkinit alaposan megmossuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd kinyomkodjuk belőle a folyadékot. A kukoricát lecsepegtetjük.
A tojásokat villával felverjük, majd belekeverjük a lecsepegtetett cukkinit és kukoricát. Beleszitáljuk a lisztet, ízlés szerint sóval és ételízesítővel ízesítjük, illetve friss bazsalikomleveleket tépkedünk bele.
Alaposan összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsiben fasírtokat formázunk a masszából. Az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Fokhagymával és sóval ízesített natúr joghurttal leöntve tálaljuk.