Csirkével töltött édesburgonya hajók
Hozzávalók
2 személyre- 2 csirkemell filé
- 2 nagy édesburgonya
- fél kaliforniai paprika – piros
- fél kaliforniai paprika – sárga
- fél kaliforniai paprika – zöld
- 1 fej lilahagyma
- A csirke páchoz:
- olívaolaj
- zöldfűszeres szárnyas fűszerkeverék
- A zöldség páchoz:
- olívolaj
- 1 tk őrölt cayenne paprika
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt fokhagymapor
- só, bors
- A majonézhez:
- 1 tojássárgája
- 1,5 dl olívaolaj
- pár csepp citromlé
- 1 tk dijoni mustár
- friss snidling
- só, bors
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra.
2. Az édesburgonyát egy tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk a tetejét és elősütjük.
3. Elkészítjük a csirke és a zöldség pácot. Két edénybe olívaolajat öntünk. Az egyikben elkeverjük az őrölt cayenne borsot, az őrölt római köményt, az őrölt fokhagymaport, a sót és a borsot. A másik páchoz az olívaolajat elkeverjük a fűszerkeverékkel.
4. A körethez a zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, majd megforgatjuk a zöldfűszeres pácban és a tepsiben az édesburgonyák mellé halmozzuk.
5. A csirkemell filét kettévágjuk és így vonjuk be a másik páccal, majd a zöldségekre helyezzük és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
6. A házi majonézhez a tojássárgáját apránként keverjük el az olajjal, ha besűrűsödött, hozzáöntjük a citromlevet és továbbkeverjük. Végül a mustárral, sóval és borssal és friss snidlinggel ízesítjük.
7. A csirkemellet csíkokra vágjuk, az édesburgonyát felül bevágjuk és ebbe helyezzük a zöldség és a csirkemell csíkokat. Leöntjük a házi majonézzel, majd friss snidlinggel szórjuk meg. Jó étvágyat!