Tépett répás szendvics
Szendvicsből nem lehet eleget mutatni szeptember elején.
Lilakáposzta saláta sült hagymával
Vegyük sorba, mik a lehetőségeink: ízetlen paradicsom – nem kösz. Kemény, fás zöldhagyma – nem kösz. Zeller, cékla, répa (haladunk), káposzta… na, ez jól hangzik. Legyen káposzta, és legyen saláta, mondjuk valami jó roppanós, de miért is inkább ne keverék, amiben földes ízű céklalevél, kesernyés rukkola, friss bébispenót van.
A klasszikus libasülthöz a lilakáposzta ezúttal pitébe került, gyümölcsökkel és vörösborral
Kakukkfüves libacomb lilakáposztás pitével
Különleges lilakáposzta saláta
A hagyományos őszi libás ételek elengedhetetlen része a párolt lilakáposzta. De nem csak főételként szolgálhatjuk fel, hanem akár már az előételbe is becsempészhetjük ezt a színes vitaminbombát, ha egy finom őszies salátával is készülünk.
Könnyű és egészséges: Őszi narancsos-káposztás kölessaláta
Ez a saláta nem csupán egészséges, hanem nagyon finom és szívderítően színes is. Borongós napokon egyre több színre van szükségünk, ezért is szoktam sok-sok vitamindús gyümölcsöt és zöldséget csempészni az őszi-téli ételeimbe. Köles helyett kipróbálhatjátok hajdinával, gerslivel, de akár bulgurral, (barna) rizzsel vagy kuszkusszal is készíthetitek.
Egészséges téli csemege: Lilakáposzta és édeskömény saláta vérnaranccsal, aszalt áfonyával, tormás-balzsamecetes öntettel
"Van valami varázslatos abban, amikor nem csak az ízeket, de a színeket is párosítjuk egy fogásban"
1/2