Miso lazac szezámos vörös káposztával
Hozzávalók
- Miso lazac:
- 300g lazac (2 db lazacfilé)
- 2 evőkanál fehér miso
- 2 evőkanál rizsecet
- 1 evőkanál világos szójaszósz
- 1 evőkanál méz
- Szezámos káposzta:
- 150g vörös káposzta, reszelve
- 1.5 evőkanál szezámolaj
- 1.5 evőkanál rizsecet
- 0.5 evőkanál világos szójaszósz
- 0.5 evőkanál méz
- Extrák:
- Szezámmag
- Koriander
- Újhagyma
Elkészítés
1. Keverjük össze a misot, a rizsecetet, a szójaszószt, a mézet és a vizet egy nagytálban.
2. Tegyük le a lazacszeleteket egy zacskóba, és öntsük rá a pácot. Hagyjuk pácolódni 1 órán át, vagy egész éjszaka.
3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd süssük a lazacdarabokat 8-10 percig.
4. Vegyük ki, és hagyjuk pihenni 5 percig.
Szezámos káposzta:
1. Keverjük össze a szezámolajat, a rizsecetet, a szójaszószt és a mézet egy tálban. Öntsük a keveréket a lereszelt káposztára, és keverjük össze.
2. Tálaljuk a lazacot a káposztasalátával, és szórjuk meg egy kevés szezámmaggal és korianderrel.
Forrás: nutritionistmeetschef.com
Megosztom barátaimmal