Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Miso lazac szezámos vörös káposztával

2016. November 16.

Hozzávalók

  • Miso lazac:
  • 300g lazac (2 db lazacfilé)
  • 2 evőkanál fehér miso
  • 2 evőkanál rizsecet
  • 1 evőkanál világos szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • Szezámos káposzta:
  • 150g vörös káposzta, reszelve
  • 1.5 evőkanál szezámolaj
  • 1.5 evőkanál rizsecet
  • 0.5 evőkanál világos szójaszósz
  • 0.5 evőkanál méz
  • Extrák:
  • Szezámmag
  • Koriander
  • Újhagyma

Elkészítés

1. Keverjük össze a misot, a rizsecetet, a szójaszószt, a mézet és a vizet egy nagytálban.

2. Tegyük le a lazacszeleteket egy zacskóba, és öntsük rá a pácot. Hagyjuk pácolódni 1 órán át, vagy egész éjszaka.

3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd süssük a lazacdarabokat 8-10 percig.

4. Vegyük ki, és hagyjuk pihenni 5 percig.

Szezámos káposzta:

1. Keverjük össze a szezámolajat, a rizsecetet, a szójaszószt és a mézet egy tálban. Öntsük a keveréket a lereszelt káposztára, és keverjük össze.

2. Tálaljuk a lazacot a káposztasalátával, és szórjuk meg egy kevés szezámmaggal és korianderrel.

 

Forrás: nutritionistmeetschef.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Melengető sütőtökkrémleves

Melengető sütőtökkrémleves

A zöldséges standok már roskadoznak a szebbnél szebb tököktől, így elérkezett az idő az első sütőtökleveshez!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!