Kelbimbós-vöröskáposztás pizza
Hozzávalók
- A sült kelbimbóhoz:
- 225g kelbimbó megpucolva, és hosszában kettévágva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
- ¼ teáskanál só
- egy csipet chilipehely
- A pizzához:
- 450g fagyasztott pizzatészta
- kukoricadara
- 1 ¼ csésze reszelt mozzarella sajt
- ¾ csésze reszelt lilakáposzta
- ¼ csésze pirított dió, apróra vágva
- 1 citrom reszelt héja a tálaláshoz
Elkészítés
A kelbimbó megsütése:
1. Melegítsük elő a sütőt 205 fokra.
2. Tegyük a kelbimbót egy peremes sütőtálba. Locsoljuk meg olívaolajjal, mézzel, szórjuk meg fokhagymával, chilipehellyel és sóval, majd keverjük össze. 12-15 perc alatt süssük puhára, félidőben keverjük meg. Tegyük félre hűlni.
A pizza sütése:
1. Melegítsük tovább a sütőt 260 fokosra.
2. Közben, enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a pizzatésztát, és tegyük kukoricadarával vékonyan megszórt sütőpapírra. Kenjük meg a tésztát olíva olajjal. Szórjunk rá 1 csésze mozzarella sajtot. Most jöhet a káposzta, a kelimbó, a dió, és végül a maradék ¼ csésze mozzarella.
3. Tegyük a tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire. 10-13 perc alatt süssük szélét arany barnára. Szórjuk meg citromhéjjal, szeleteljük meg, és tálaljuk.
Forrás: ohmyveggies.com