Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Kelbimbós-vöröskáposztás pizza

2016. November 16.

Hozzávalók

  • A sült kelbimbóhoz:
  • 225g kelbimbó megpucolva, és hosszában kettévágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • ¼ teáskanál só
  • egy csipet chilipehely
  • A pizzához:
  • 450g fagyasztott pizzatészta
  • kukoricadara
  • 1 ¼ csésze reszelt mozzarella sajt
  • ¾ csésze reszelt lilakáposzta
  • ¼ csésze pirított dió, apróra vágva
  • 1 citrom reszelt héja a tálaláshoz

Elkészítés

A kelbimbó megsütése:

1. Melegítsük elő a sütőt 205 fokra.

2. Tegyük a kelbimbót egy peremes sütőtálba. Locsoljuk meg olívaolajjal, mézzel, szórjuk meg fokhagymával, chilipehellyel és sóval, majd keverjük össze. 12-15 perc alatt süssük puhára, félidőben keverjük meg. Tegyük félre hűlni.

A pizza sütése:

1. Melegítsük tovább a sütőt 260 fokosra.

2. Közben, enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a pizzatésztát, és tegyük kukoricadarával vékonyan megszórt sütőpapírra. Kenjük meg a tésztát olíva olajjal. Szórjunk rá 1 csésze mozzarella sajtot. Most jöhet a káposzta, a kelimbó, a dió, és végül a maradék ¼ csésze mozzarella.

3. Tegyük a tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire. 10-13 perc alatt süssük szélét arany barnára. Szórjuk meg citromhéjjal, szeleteljük meg, és tálaljuk.

 

Forrás: ohmyveggies.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!