Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fokhagymás, tojásos húsleves

Fokhagymás, tojásos húsleves

Ha megmaradt a hétvégi húslevesből, akkor a maradékot új életre kelthetjük egy kis fokhagymával, tojással és sok petrezselyemmel.
Sült karfiol fokhagymás joghurttal, gránátalmával és csirkemellel

Sült karfiol fokhagymás joghurttal, gránátalmával és csirkemellel

A sült karfiolt azok is szeretni fogják, akik amúgy nem kedvelik. A forró fűszeres karfiol rózsákat bevonja a hideg joghurtos öntet, a sült csirkemell, pedig a "hab a tortán".
Édes-savanyú kínai csirke

Édes-savanyú kínai csirke

Most már otthon is elkészíthetjük az eredeti, kínai, édes-savanyú csirkét. Tálaljuk sima, vagy akár tojásos rizzsel!
Fűszeres, burgonyás-karfiolos indiai egytálétel (Aloo gobi)

Fűszeres, burgonyás-karfiolos indiai egytálétel (Aloo gobi)

Igazi indiai egytálétel, melyet nagyon hamar elkészíthetünk, feltéve, ha minden van hozzá: kurkuma, koriander, cayenne bors, garam masala, gyömbér, kömény...
Teljes kiőrlésű spagetti diós spenótpesztóval

Teljes kiőrlésű spagetti diós spenótpesztóval

Spagetti spenótpesztóval, tökéletes tésztaétel önmagában is, de ha egy szelet sült lazaccal kínáljuk, úgy egy izgalmas, különleges fogás.
Borjú hegyes fartő tormás krémmártással, pirított súfnudlival

Borjú hegyes fartő tormás krémmártással, pirított súfnudlival

Lassan készül, mint minden vasárnapi ebéd, de ha egyszer kipróbáltuk, nem fogunk szabadulni tőle.
Mentás-paradicsomos burgonya harcsafilével

Mentás-paradicsomos burgonya harcsafilével

Ilyet még nem ettél, az biztos! Mentás, csípős, paradicsomos burgonya. A legjobb, ha sült harcsafilével párosítod!
Grillezett tarja chimichurri szósszal

Grillezett tarja chimichurri szósszal

A grillszezonnak vége ugyan, de a sült húsos baráti összejövetelekről nem kell lemondanunk. A fűszerek íze összeér, a húst néhány percig sütjük és kész. Grillezett tarja.
Konfitált fokhagyma

Konfitált fokhagyma

Konfitált, azaz sokáig elálló fokhagymát készíthetünk evvel az eljárással. A fűszerek, melyekkel tároljuk, átjárják a hagymát.
Csirke Stroganoff hagymás salsával

Csirke Stroganoff hagymás salsával

Csirke gombás, tejfölös mártásban rizzsel körítve. Klasszikus ebéd egy klasszikus vasárnapra.
Tintahal petrezselymes-fokhagymás fűszervajjal

Tintahal petrezselymes-fokhagymás fűszervajjal

Az év bármelyik napján elkészíthető ez a tintahallal, de leginkább egy nyarat idéző vacsorához passzol ez fűszeres, krémes fogás.
Hideg avokádó krémleves pirított mandulával

Hideg avokádó krémleves pirított mandulával

Az avokádóról lehet, hogy elsőre nem az jut eszünkbe, hogy levest készítsünk belőle, de aki ezt a hideg, zöld citrommal, fokhagymával, mentával készülő levest kipróbálja, nem fogja megbánni.
Pisztáciás, kecskesajtos ravioli kápiás szószban

Pisztáciás, kecskesajtos ravioli kápiás szószban

Friss, házi olasz tészta, amit a saját konyhánkban el is tudunk készíteni. Kápia paprikával és tejszínnel. Egy kis olasz zenével a háttérben könnyebben megy minden. Bálint Ádám receptje.
1...525354 55
54/55