Konfitált fokhagyma
Adásban volt: 2013. June 28.
Konfitált, azaz sokáig elálló fokhagymát készíthetünk evvel az eljárással. A fűszerek, melyekkel tároljuk, átjárják a hagymát.
2015. October 13.
Hozzávalók
- 2dl olaj
- 1-2 fej fokhagyma
Elkészítés
Jó minőségű, ép, feszes fokhagymákat vegyünk. Válasszuk szét gerezdjeire. Pucoljuk meg, de csak a külső, száraz héját távolítsuk el. Tegyük egy kis lábasba, és öntsük fel annyi olívaolajjal vagy felolvasztott libazsírral, hogy teljesen elfedje, a gerezdek egyáltalán ne kandikáljanak ki. Alacsony lángon, fedő alatt, kb. 30-40 percig süssük, úgy, hogy az olaj/zsír épp csak halkan gyöngyözzön. Töltsük tiszta üvegbe, amelybe ízlés szerint tehetünk egy kis ág kakukkfüvet, egész borsszemet, babérlevelet, vagy őrölt pirospaprikát. Hűtőben is tárolhatjuk néhány napig. Azonnal is felhasználhatjuk, például Brassóihoz.
Megosztom barátaimmal