Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Konfitált fokhagyma

Adásban volt: 2013. június 28.
Konfitált, azaz sokáig elálló fokhagymát készíthetünk evvel az eljárással. A fűszerek, melyekkel tároljuk, átjárják a hagymát.
2015. október 13.

Hozzávalók

  • 2dl olaj
  • 1-2 fej fokhagyma

Elkészítés

Jó minőségű, ép, feszes fokhagymákat vegyünk. Válasszuk szét gerezdjeire. Pucoljuk meg, de csak a külső, száraz héját távolítsuk el. Tegyük egy kis lábasba, és öntsük fel annyi olívaolajjal vagy felolvasztott libazsírral, hogy teljesen elfedje, a gerezdek egyáltalán ne kandikáljanak ki. Alacsony lángon, fedő alatt, kb. 30-40 percig süssük, úgy, hogy az olaj/zsír épp csak halkan gyöngyözzön. Töltsük tiszta üvegbe, amelybe ízlés szerint tehetünk egy kis ág kakukkfüvet, egész borsszemet, babérlevelet, vagy őrölt pirospaprikát. Hűtőben is tárolhatjuk néhány napig. Azonnal is felhasználhatjuk, például Brassóihoz.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Dupla fokhagymás zöldborsós brassói

Dupla fokhagymás zöldborsós brassói

Brassói apró pecsenye sok fokhagymával és zöldborsóval.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!