Zöldborsós sütőben sült omlett (frittata)
A frittata az olaszok omlettje. Ez a zöldborsós, cukkinis változat, akár egy kiadós reggeli, de salátával könnyű ebéd vagy vacsora is lehet.
Félig szárított paradicsom
Mivel Magyarországon a napsütéses órák száma még mindig nem elég ahhoz, hogy fehér lepedőkön a háztetőkön paradicsomot szárítsunk. Így marad a sütő, de a végeredmény megéri a befektetett energiát.
Kovászos uborka krémleves
Hűsítő, savanyú kovászos uborka krémleves nyári napokra.
Sült paprikás burgonyafőzelék mentás húsgolyóval
Mentőötletnek sem rossz a sült paprikás burgonyafőzelék, hiszen szinte minden hozzávalójára szoktunk gondolni, csak nem biztos, hogy ebben az összefüggésben.
Marcipános croissant
Egy friss, házi croissant-nal induló a napon, biztosan mindenki jókedvű lesz. A legjobb hír pedig, hogy a finomságok sütéssel együtt fél óra alatt elkészülnek és a reggelizőasztalon illatoznak.
Egreses, kapros nyári káposztafőzelék
Igazi nyári, kicsit savanykás, édes, az egrestől gyümölcsösen könnyű káposztafőzelék, a forró napokra hidegen ajánljuk.
Házi BBQ szósz és csirkenyárs
A házilag készült barbecue (BBQ) szósznak óriási előnye a boltival szemben, hogy pont olyanra készítjük, ahogy mi szeretjük, ki édesebbre, ki csípősebbre. A grillezett csirkemellel meg egyszerűen csodát művel.
Csokoládéparfé málnával és pisztáciával
Házi csokoládéparfé. Az egyik legegyszerűbb módja a vendégek lenyűgözésének. Díszítsük pisztáciával és málnával, a nyár királynőjével.
Gyors bögrés piskóta
Még a legrohanósabb reggelbe is belefér ennek a villámgyors bögrés csokis piskótának az elkészítése, nincs öt perc, és kész.
Csípős paradicsomlekvár
Egzotikus, csípős, pikáns paradicsomlekvár. Készítsünk belőle többet, hogy egész télre elég legyen!
Francia reggeli: a croque monsieur
A világ egyik legnépszerűbb szendvicse kis odafigyeléssel és gazdag ízekkel. Egyéb változatai is ismertek, akár hallal, tükörtojással, most a klasszikust mutatjuk.
Tripán zöldborsós rizottó
A nyár egyik slágere! Itt a zöldborsóból semmi nem vész kárba, héjastul-mindenestől felhasználható ehhez a különleges rizottóhoz.
Hideg, paradicsomos gazpacho
Az egyik legjobb, ami paradicsommal nyáron történhet: a hideg gazpacho.













