Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Marcipános croissant

Adásban volt: 2013. május 14.
A recepthez tartozó videó
Egy friss, házi croissant-nal induló a napon, biztosan mindenki jókedvű lesz. A legjobb hír pedig, hogy a finomságok sütéssel együtt fél óra alatt elkészülnek és a reggelizőasztalon illatoznak.
2016. július 1.

Hozzávalók

12 darab
  • 40 dkg leveles tészta
  • 5 dkg puha vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés

A töltelékhez kikeverjük a vajat, porcukrot, darált mandulát, a tojást és a citrom reszelt héját. A leveles tésztát kinyújtjuk, 12 háromszöget vágunk belőle. Egy-egy teáskanál tölteléket helyezünk a tésztára, majd kifli formára feltekerjük. A tetejét megkenjünk tojással. 200C fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Epres vaj

Epres vaj

Unod már a sima vajas zsemlét reggelire? Keverj epret és mézet hozzá, és már kész is a croissant-hoz illő szuper kence.

Pita

Házilag pitát sütni a világ egyik legjobb dolga, és ennek a tésztának óriási előnye, hogy akár egy hétig is eláll a hűtőben, mindig épp csak annyit csíphetünk le belőle, amennyit frissen megsütünk.
Francia sajtos fánk

Francia sajtos fánk

Ezzel a francia sajtos fánkkal az egész családot, és a vendégeket is el lehet kápráztatni. Könnyű tészta és nagyon sajtos.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.