Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Félig szárított paradicsom

Adásban volt: 2013. augusztus 28.
A recepthez tartozó videó
Mivel Magyarországon a napsütéses órák száma még mindig nem elég ahhoz, hogy fehér lepedőkön a háztetőkön paradicsomot szárítsunk. Így marad a sütő, de a végeredmény megéri a befektetett energiát.
2016. július 10.

Hozzávalók

  • 1,5 kg érett paradicsom
  • olívaolaj

  • bors

Elkészítés

A paradicsomokat hosszában félbevágjuk, eltávolítjuk a zöld csumát, majd kiskanállal kiszedjük a magját. Egy tepsit kibélelelünk alufóliával, picit meglocsoljuk olívaolajjal és rátesszük a paradicsomokat, vágott felükkel felfelé. Sózzuk, borsozzuk és sütőben 120C-on 4 órát szárítjuk. Olívaolajjal felöntve, hűtőben kb. egy hétig tárolható.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tripla paradicsomos tésztasaláta

Tripla paradicsomos tésztasaláta

Egyszerűen elkészíthető tésztából, paradicsomból és zöldfűszerekből összeállított saláta, vendégségre, piknikre is kiváló.
A legjobb pizza nyomában

A legjobb pizza nyomában

A legenda szerint a modern pizza feltalálója a nápolyi Raffaele Espositó volt, aki 1780-ban nyitotta meg a Pizzeria di Pietro e Basta Cosit, ami ma Pizzeria Brandi néven működik Nápolyban, a Via Toledo és a várdomb között található városrészben.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.