Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Van kulacsod? Vidd magaddal a hőségben, számos vendéglátóhelyen ingyen feltöltheted szűrt vízzel – íme a (V)ízlelőhely kampány részletei

2019. July 9.

A Műanyagmentes júliussal párhuzamosan – és ahhoz szorosan kapcsolódva – még egy szuper kezdeményezés indult útjára Magyarországon, a mozgalom a tiszta, egészséges ivóvíz igényével és a kulacsunkkal kezdődik. 

A kampány mögött a BWT víztisztító technológiával foglalkozó cég áll, a mozgalomhoz elsőként a BWT azon vendéglátóipari partnerei csatlakoztak, akiknél a minőségi kávéélmény miatt már alapból elérhető volt a kávéra optimalizált BWT szűrt víz. Ma már egyre nagyobb trend, hogy a gasztronómiai helyek konkrét lépéseket tesznek a környezetvédelemért, így nem volt kérdés, hogy ezek a kávézók és éttermek felajánlják szűrt vizüket azoknak, akik kulaccsal térnek be hozzájuk.

Küldetés 

A kampány küldetése és célja nem kevesebb, mint felhívni a figyelmet a folyadékbevitel fontosságára és a környezetvédelemre, emellett pedig támogatni a helyi vízkészletek felhasználását. Ha kulacsot hordunk magunknál, illetve szűrt vizet fogyasztunk, azzal máris rengeteget teszünk a környezetünkért, hiszen műanyag hulladék megvásárlása nélkül juthatunk friss és egészséges ivóvízhez. 

(V)ízlelőhelyek szerte a városban 

Ahhoz, hogy tudjuk, hol kérhetünk újratöltést, először le kell töltenünk egy applikációt a telefonunkra (iOS, Android). Segítségével rögtön megnézhetjük, hogy melyik (V)ízlelőhely található éppen a legközelebb hozzánk. Az országos kezdeményezésben részt vevő partnerekhez bármikor betérhetünk szűrt vízért, minden újratöltésért pont jár. Ráadásul az appon keresztül még a vízfogyasztásunkat is nyomon követhetjük (és persze azt is, hogy az újfajta szemlélettel hány műanyag palacktól óvtuk meg a környezetünket). 

Vízzel egy jó ügyért

A környezet védelmén kívül más nemes ügyet is támogatnak a (V)ízlelőhelyek megálmodói. Minden egyes feltöltés 1 Ft-tal segíti a Lámpás ’92 Alapítványt, amely több száz fogyatékkal élő embertársunk életét könnyíti meg.

A kezdeményezésben bárki részt vehet, ehhez két dolog szükséges. Az egyik, hogy utántöltést kérni csak akkor tudunk, ha saját kulaccsal érkezünk az adott (V)ízlelőhelyre, a másik pedig az, hogy le kell töltenünk a (V)ízlelőhely kampány applikációját. Ha ezt megtettük, indulhat az utántöltés, várnak mindannyiunkat a (V)ízlelőhelyek!

 

Fotók: Vízlelőhely, sajtófotók: Steindl Máté

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ez történik, ha nem iszunk rendszeresen vizet

Ez történik, ha nem iszunk rendszeresen vizet

A hidegebb idő beállta nem azt jelenti, hogy most már nem kell pótolni az elvesztett folyadékot.
Létezik olyan, hogy helyes vízivási mód?

Létezik olyan, hogy helyes vízivási mód?

Igen! Amellett, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot kell bevinnünk, az sem mindegy, hogyan iszunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!