Van esély magyar győzelemre
Kicsit több, mint egy órája, 9:50-kor kezdte a versenyzést a magyar csapat Lyonban, a Bocuse d’Or világdöntőjén.
A leghíresebb séfverseny – amely idén ünnepli 30. évfordulóját – 2016 májusában rendezett európai döntőjén első helyezést elért Széll Tamás és csapata 5 óra 35 perc alatt ma az alábbi fogásokat készíti el:
Vegán téma
Betekintés a magyar konyha kultúrába & történelembe
Menünkben fellelhető Tokaji bor, Tokaji ecet, tökmag, erdei medvehagyma, zeller, magyar szarvasgomba & paprika
„Gyökerek & Levelek alatt”
Grillezett zeller, magyar szarvasgomba, savanyított erdei medvehagyma & tökmag
Cékla, gombák, sült fokhagyma & virágok roppanós levélkével
Sárgacékla & Hagymadzsem savanyított bodzával, Tokaji furmint, paprika & mustármag
Körte petrezselyem olajban konfitálva, petrezselyemszárral
Pirított póréhagyma, fekete bors & savanyított citrom
Roppanós „gyökér” & csicsókapüré
“Dió” & Gombazselé
Tokaji ecet gyöngyök & savanyított répák
Mártás
Petrezselyemkrém
Grillezett zellermártás dióval & magyar szarvasgomba
Bresse- i csirke & Tenger gyümölcsei
Betekintés a magyar konyha kultúrába & történelembe
Menünkben fellelhető Tokaji furmint & aszú, mangalica sonka & szalonna, tökmag, kacsamáj & paprika
”Magyar téli erdő”
Grillezett csirkecomb, szárny & belsőségek
Homár, fűszerek & erdei gombák
Csirkemell mozaik ropogós csirkebőrrel, csirkezsír & roppanós „tölgyfalevélkék”
Folyami rák paprikával, petrezselyem krém & homárhab
Köretek
Sárgacékla & hagymadzsem
savanyított gyökérzöldségekkel, Kisasszondi sajtmártás & magyar szarvasgomba
”Tartlet virág”
Marinált zöldborsó savanyított citrommal & mangalica sonka & csicsókapüré
Céklazselé meggyecettel, sült kacsamáj & zöldalma, mustár- és tökmag, sóskavirág
Mártás
Csirke jus grillezett csirkecombbal, Tokaji furmint & aszú, fekete bors, savanyított fenyő & barnított vaj
Korábbi érdekességek a Bocuse d’Or versenyről itt.
Forrás: bocusedorhungary.hu