Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Útikalauz, ha te is elvesztél az étrend-kiegészítők útvesztőjében

2021. november 16.

Az egészséges táplálkozás, az alvás és az általános mentális egészség ma már kiemelt fontosságú. Épp ezért étrend-kiegészítők széles választéka áll rendelkezésünkre, hogy megoldást kínáljanak az egyes problémákra. De mi alapján döntsünk? Mit vegyünk figyelembe? A Nutrilite, a világ első számú vitamin és étrend-kiegészítő márkája most megosztja velünk, mire érdemes figyelni étrend-kiegészítő vásárlásakor.

 

1. Mindig ellenőrizd a termék útját!

Ha étrend-kiegészítőt vásárolsz, nagyon fontos szempont, hogy nyomon követhető-e a termék útja a gyártástól kezdve. Az alapvető követelmény ezzel kapcsolatban, hogy három egyszerű kérdésre választ kapjunk: 

Honnan jött? 

Mit csináltak vele? 

Hova küldték el?

Ez elsőre talán egyszerűnek hangzik, de egy globális ellátási láncban az anyagok különböző helyekről érkeznek, és sok szereplőn mennek keresztül, mielőtt eljutnának a késztermékhez. Ha egy átlagos étrend-kiegészítő márkára gondolunk, akkor többnyire nem a cégek gyártják saját termékeiket, így azok szállítási, gyártási és raktározási folyamatokon is keresztülmennek, mielőtt a boltok polcaira kerülnek. Ezért elképzelhető, hogy bizonyos információk elvesznek, például arra vonatkozóan, hol termesztették a növényi összetevőket. Vásárlás előtt így érdemes kicsit kutakodni az adott márka után.

 

Kapcsolódik: Elegendő rostot fogyasztasz?

 

2. Tudd, honnan származnak az alapanyagok!

Az alapanyagok származási helyének ismertetése sok mindent elárul, nem csak az adott termékről, de a márkáról is, hiszen ez is jelzi, hogy a gyártó mindent megtesz a teljes átláthatóság érdekében. Nem mindegy az sem, hogy egy adott márka, milyen körülmények között például organikus eljárással, vegyszer- és növényvédő szerektől mentesen termeszti-e a termékekben felhasznált növényeket.

 

3. Az étrend-kiegészítő legyen tiszta, biztonságos és hatásos!

Az étrend-kiegészítők elsődleges célja, hogy pozitív hatást gyakoroljanak az egészségünkre, épp ezért a minőségellenőrzésre komoly figyelmet kell fordítani! Egy termék akkor tiszta, ha pontosan nyomon követhető, hogy mi van a termékben, és mi nincs. Biztonságos, ha a legkorszerűbb berendezések segítségével készül, a készterméket és a csomagot tételszámokkal, cikkszámokkal követnek nyomon. Végezetül pedig akkor hatásos, ha minden esetben egységes összetételről beszélhetünk, amit egy szigorú minőségellenőrzési folyamat felügyel.

 

4. Keresd a termékcsaládokat!

A minél hatásosabb eredmény érdekében érdemes úgy megválogatni az étrend-kiegészítőket, hogy azok illeszkedjenek egymáshoz. Ezt számos márka termékcsomagokkal igyekszik segíteni. Személyre szabott készleteikkel a különböző élethelyzetek, életszakaszok igényeit veszik figyelembe, de immuntámogatásra, vagy akár holisztikus szépségápolásra is kínálnak megoldást.

 

Ez is érdekelhet: 

Vashiányra gyanakodsz? Ezek a figyelmeztető jelek és tünetek

 

Forrás: Drive Me Baby 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Melyik liszt mire való? - A nagy lisztkalauz

Melyik liszt mire való? - A nagy lisztkalauz

Ha neked sem mond semmit a lisztes zacskókon a BL55-ös jelzés, vagy netán még soha észre se vetted, hogy ilyen is van a csomagoláson, ha tanácstalanul állsz a polc előtt, amin egynél többféle liszt van, segítünk tájékozódni. Mit, mivel, miből?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!