Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Új tésztával hódít a Pizza Hut

60 év után receptet vált az étteremlánc
2019. September 26.

San Francisco néven újfajta pizzatésztát vezetett be nemrég magyarországi éttermeiben is a Pizza Hut. Különlegessége, hogy nagy múltú kézművesrecept alapján készül, az eredmény pedig egy ropogós és könnyed tészta, amely hamar a magyar pizzaimádók kedvencévé válhat.   

 

A magyarok kedvenc gyorsétele

A pizza hatalmas népszerűségnek örvend az országban, amit az elmúlt években több, a piaci szereplők által indított felmérés is igazolt. A legtöbb magyar, ha felgyorsult hétköznapjain nincs ideje több órát egy étteremben tölteni, a pizzát választja ebédje vagy vacsorája fő fogásaként. A világ több táján egyre népszerűbbek a kézművesmódszerrel készült pizzák, mely trend az elmúlt években Magyarországra is begyűrűzött. A növekvő kereslettel a kínálat is igyekszik lépést tartani, és gombamód szaporodnak a pizzát kínáló gyorséttermek az országban. A hazánkban 1992 óta jelen lévő Pizza Hut nemzetközi hátterével a kezdetektől igyekezett megfelelni a változó piaci igényeknek. Ez a törekvés inspirálta a sikeres étteremláncot akkor is, amikor a kézművesvonalon haladva több mint két éve megkezdte új pizzatésztájának kifejlesztését. 

 

Megbízható recept San Franciscó-i hagyományokkal

Az új, kovásszal készülő tésztát 1849-ben San Franciscóban fedezte fel egy helyi pék, amelyet tekintettel az egyedi élesztőfajtára, 50 évig senki nem tudott utánozni. A méltán híres, természetes alapanyagokat és tésztakészítő módszereket használó kézművespékségek hagyományát követve a receptet a Pizza Hut nemzetközi fejlesztő csapata hozta Európába. A kiváló lisztből készülő, ropogós és könnyed végeredmény neve így a kezdetektől nem volt kétséges, hiszen az alkalmazott tökéletes recept a nagy múltú amerikai városból származik. A San Francisco tészta a korábbi, 1958 óta a Pizza Hut éttermek étlapjain szereplő tradicionális pizzatésztát váltja az elkövetkező időszakban világszerte az étteremlánc egységeiben.

 

Kedvelt ízek új tésztaköntösben

Az ínyenceknek is különleges élményt nyújtó San Francisco tésztával bővült étlapon a megszokott ízek mellett újabbakkal is találkozhatnak a Pizza Hut rajongói. Továbbra is magas minőségű alapanyagok felhasználásával kérhetik kedvenc pizzáikat az új tésztán az étteremlánc vendégei, az étlapon szintén megjelenő új ízek pedig tökéletesen illeszkednek a San Francisco tészta könnyed ropogósságához. Az új tésztát mind a húsz magyarországi étteremben bevezették, így egy Pizza Hut-imádónak sem kell lemondania a kézművesétel élvezetéről.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!