Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
fotó: 123RF

Új reggeli ötlet: gót toast

Az unikornisos színes csillámlás a visszájára fordult.
2018. June 20.

A fekete az új fekete! – mondhatnánk a legújabb gasztrotrend láttán. Az elmúlt években felfutottak a színes, csillámos, unkornisos ételek, viszont ezeknek most az ellenkezője kezd erősödni. A gót irányzat tört be a gasztronómiába.

A gót szubkultúra sok irányból merít: a punk-rockból és a viktoriánus korból is. Legjellemzőbb eleme a fekete szín, mely most az ételekben is megjelenik. Korábban már jelent meg fekete fagylalt, nagyon fekete kávé, de most mindezek egyre nagyobb népszerűségre törnek.

Természetes alapú, fekete ételfestékkel érdemes ilyenkor dolgozni. Ezután pedig a fekete alapot könnyedén fel tudjuk dobni. Ha például a pirítósra fekete krémsajtot kenünk, pakoljunk rá színes idénygyümölcsöket és máris nem egy sötét reggelit eszünk, hanem egy igazán trendit.

Egy ilyen alap például üres vászon a kreatívabbaknak:

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A láma az új unikornis

A láma az új unikornis

Megérkezett a trend, amely ledönti uralmáról az egyszarvúkat.
5 tipikus kifogás, hogy miért nem eszünk reggelit

5 tipikus kifogás, hogy miért nem eszünk reggelit

Te nem reggelizel? Hát nem, mert…
Reggelire tej vagy narancslé?

Reggelire tej vagy narancslé?

Nézzük, melyik az ideális választás

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!