Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Te nem reggelizel? Hát nem, mert…

5 tipikus kifogás, hogy miért nem eszünk reggelit

Te nem reggelizel? Hát nem, mert…
2018. March 5.

1.„Nem vagyok éhes”: Nehéz akkor enni, ha épp nem kívánunk ételt, viszont sokkal egészségesebb bőségesen reggelizni, mint üres gyomorral nekiindulni a napnak. Első lépésként álljuk meg a vacsora utáni nassolást, a vacsit pedig időzítsük kicsit korábbra. Üljünk pár percig az étkezőasztalnál, hátha megjön a kedvünk, hogy elrágcsáljunk valamit, vagy igyunk egy turmixot.

2.A válogatós: Kínáljunk neki olyan ételeket, melyeket tudjuk, hogy szeret, de készítsük ezeket változatosan (pl.: a tojást minden nap máshogy). A gyerekek sokkal szívesebben esznek meg olyan ételt, melynek készítésében részt vettek, így hagyjuk nekik, hogy turmixoljanak kicsit a zöldségsmoothie-n, vagy segítsenek kiválasztani a felvágottat és a zöldségeket a szendvicshez.

3.„Nincs időm reggelizni”: Keljünk 10 perccel hamarabb, és olyan ételeket válasszunk, melyeket könnyű összedobni, vagy az úton is elfogyaszthatók (pl.: szendvics, házi müzli szelet).  Szóba jöhet még az előkészülés előző este, hogy reggel csak fel kelljen kapni a hűtőből az összekészített uzsidobozt.

4.A lassú evő: Egészségügyi szempontból sokkal több előnye van a lassú evésnek, de időtakarékosság szempontjából már kevésbé. Üljünk le hamarabb az asztalhoz, hogy komótosan meg tudjunk reggelizni, és nézzük az óránkat, hogy időben el is tudjunk indulni.

5.„Csak egy dolgot eszem”: Ha minden nap ugyanazokat az élelmiszereket fogyasztjuk, rengeteg értékes tápanyagtól fosztjuk meg a szervezetünket. Apró változásokkal viszont ez átalakulhat. Tegyünk gyümölcsöt a gabonapehelyhez, a tojást tálaljuk tortilla mellé, próbáljunk ki minden nap más zöldséget és felvágottat a szendvicsünkben.

forrás: The Kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Reggelire tej vagy narancslé?

Reggelire tej vagy narancslé?

Nézzük, melyik az ideális választás
20 recepttel támogatjuk a nap legfontosabb étkezését

20 recepttel támogatjuk a nap legfontosabb étkezését

Édes, sós, gyümölcsös, zöldséges, húsos, zabkásás, szendvicses, egyszerű, bonyolult
Nagyon nem ajánlott kihagyni a reggelit

Nagyon nem ajánlott kihagyni a reggelit

Szakértők elmondták, hogy miért nem

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!