Új reggeli ötlet: gót toast
A fekete az új fekete! – mondhatnánk a legújabb gasztrotrend láttán. Az elmúlt években felfutottak a színes, csillámos, unkornisos ételek, viszont ezeknek most az ellenkezője kezd erősödni. A gót irányzat tört be a gasztronómiába.
A gót szubkultúra sok irányból merít: a punk-rockból és a viktoriánus korból is. Legjellemzőbb eleme a fekete szín, mely most az ételekben is megjelenik. Korábban már jelent meg fekete fagylalt, nagyon fekete kávé, de most mindezek egyre nagyobb népszerűségre törnek.
Természetes alapú, fekete ételfestékkel érdemes ilyenkor dolgozni. Ezután pedig a fekete alapot könnyedén fel tudjuk dobni. Ha például a pirítósra fekete krémsajtot kenünk, pakoljunk rá színes idénygyümölcsöket és máris nem egy sötét reggelit eszünk, hanem egy igazán trendit.
Egy ilyen alap például üres vászon a kreatívabbaknak: