Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Torta a neve, mégsem desszert – ez a mexikóiak híres szendvicse

2021. April 12.

Szinte minden nemzet konyhájának megvan a maga szendvicsféléje helyi hozzávalókkal, az országra jellemző péksüteménnyel elkészítve. Mexikó szendvicsére a neve miatt kaptuk fel azonnal a fejünket, aztán rájöttünk, hogy a számunkra kissé mulatságos elnevezés egy nagyon-nagyon finom szendvicset takar. A torta avokádóval, paradicsommal, vöröshagymával, salátával, babbal, tejföllel és vékonyra klopfolt sült hússal az igazi. Tápláló és tartalmas, kis módosításokkal itthon is egyszerűen elkészíthető. Nézzünk egy receptet! 

 

Szerezzük be a hozzávalókat! 

Szerencsére – mint minden szendvicsféle – a torta is számos verzióban ismert, a hozzávalók nagy része jól helyettesíthető, de van pár létfontosságú elem. Először is szükségünk lesz egy vékony szelet hátszínre vagy hasonló marhahúsra, amelyet vékonyra klopfolunk, majd megsütünk. Végső soron a marha helyettesíthető csirkemellel vagy sertéskarajjal, a lényeg, hogy valamilyen soványabb húst használjunk.

A húsunk mellé a sütéshez kell még tojás, panko morzsa, olaj és fűszerek: bors és fokhagymapor. A feltétek a következők lehetnek: avokádó, paradicsom, salátalevelek, hagyma, tejföl, bab és valamilyen csípős szósz. A kenyér, amelybe az egész kerül bolillo vagy telara zsemle, mindkettő elnyújtott amerikai focilabda formájú zsemle – ezt mindenképpen cserélnünk kell valamiféle itthon is beszerezhető típusra. 

 

Így készítsük el 

A nyers hozzávalókat, mossuk meg és szeleteljük fel, majd klopfoljuk ki a húst. A panírhoz verjünk fel két tojást, mártsuk bele a húst, majd forgassuk borssal és fokhagymaporral ízesített panko morzsába, mintha csak rántott húst készítenénk. A húst ezután serpenyőben, minél kevesebb olajon süssük meg. 

Végül már csak összeállítás van hátra. A babunknak krémes, kenhető állagúnak kell lennie, a legjobb, ha késes aprítóban törjük krémesre. Ezt kenjük először a zsemlénkre, majd erre kerül a tejföl, ezután jön a hús, a zöldségfélék és csípős szósz.

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!