Tippek a svédasztalos reggelihez
Remek érzés csak lesétálni a hotel éttermébe és elfogyasztani a már elkészített reggelit. Van minden, amit csak el tudunk képzelni: péksütemények, kenőkék, gyümölcslevek, kávé, kakaó, zöldségek, gyümölcsök, műzli, és még sorolhatnánk.
De akadnak kellemetlenségek is. A bagel nem a legfrissebb, a gyümölcs sem a legjobb, a tojásrántotta pedig már legalább három órája áll a melgítőn. Ezek a középszerű dolgok viszont könnyen elkerülhetők. Mutatjuk is, hogyan:
Mérjük fel a lehetőségeket: Álmosan betoppanunk, megragadjuk a legközelebbi kenyeret és csak akkor vesszük észre, hogy van pirító is, mikor már megettük a felét. Előbb nézzük át a kínálatot, aztán kezdjük el megpakolni a tányérunkat.
Szavazzunk a frissekre: Ha van omlett, és épp előttünk készítik frissen, ne hagyjuk ki.
Válasszuk a helyi alapanyagokat: Más tájegységen járva érdemes kóstolni a helyi különlegességekből, hiszen ne csak a látványosságokat ismerjük meg, hanem a konyhát is.
Fontoljuk meg a szendvicset: Egy kis kreativitást igényel a saját szendvics összerakása, viszont a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Egy svédasztalon könnyedén megvalósíthatjuk a szendvicsálmainkat – kb. az összes létező hozzávaló kéznél van.
Készítsünk parfét: Igazából olyan, mint egy réteges szendvics – csak kenyér helyett joghurt, sonka helyett gyümölcs van. Mindenképp dobjuk fel zabpehellyel, vagy egyéb gabonával az extra rostokért.
Élvezzük a korlátlan gyümölcsfogyasztást: Előre felszelt dinnye, banán, citrusfélék, de az igazi csúcs a bogyósgyümölcsök. Utóbbiak igen drágák, ha sokat szeretnénk enni belőlük, így ekkor érdemes sokat fogyasztani.
Raktározzunk: Nem lopás, ha elteszünk egy banánt, vagy péksütit délutánra. Ha épp tele vagyunk, nehéz elképzelni, hogy leszünk még a nap folyamán éhesek. Amikor pedig beüt a korgó gyomor, hálásak leszünk, hogy elvittük azt a narancsot.
forrás: thekitchn.com