Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Süssünk bacont a mikróban! Mutatjuk, miért praktikus

2021. July 21.

Bár kedvenc baconcsíkjainkat serpenyőben sem bonyolult megpirítani, mégis érdemes kipróbálni ezt a még egyszerűbb, mikrohullámú sütős módszert. Ha így teszünk, nem kell tartanunk attól, hogy a baconcsíkok letapadnak a serpenyőben, és mosogatnivalóból sem lesz több. 

A művelethez két nagy méretű, mikrózható tányérra lesz szükségünk, és olyan konyhai papírtörlőre, amely betehető a mikrohullámú sütőbe. Egyszerre kb. hat szelet bacont tudunk megmikrózni, ha ennél többet szeretnénk betenni, osszuk szét több körre a mennyiséget. 

Tegyünk a tányérra papírtörlőt, és helyezzük rá egymás mellé a hat szelet bacont. Fontos, hogy ne fedjék egymást a szeletek, különben nem sülnek majd egyenletesen. A tetejükre borítsunk még egy papírtörlőt, majd fejezzük be az építményünket a második tányérral. 

Süssük a mikróban 3 percen át a legnagyobb teljesítményen, majd fordítsuk meg, és süssük fejjel lefelé még 1 percen át. Ezután ellenőrizzük az eredményt: ha aranybarna, akkor elkészült, ha még áttetsző, süssük további 30 másodpercen át. A kész szalonnát tegyük át friss papírtörlőre, és pihentessük 2-3 percen át. És még egy trükk: ha a mikrót leállítjuk, a bacon még pár percig sülni fog, barnább és ropogósabb lesz.

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cukormentes bacon?! De miért lenne benne cukor?

Cukormentes bacon?! De miért lenne benne cukor?

Segítünk, hogy mire kell figyelni a csomagoláson

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!