Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Csavard meg a baconcsíkot sütés előtt! Mutatjuk, miért praktikus

2021. May 7.

A sült bacon az egyik kedvenc (hétvégi) reggelink, holnap pedig végre szombat, így ha lapul a hűtődben egy csomag baconcsík, próbáld ki a „csavaros” sütést!

Miért praktikus, ha így készíted?

A legtöbben serpenyőben pirítják meg a baconcsíkokat, ami jó módszer, ám csak akkor, ha kicsi a család, hiszen 5-6 csíknál többet nem lehet rendesen betenni egy serpenyőbe. Ha sütőben sütöd, már jobb a helyzet, amennyiben viszont meg is csavarod a baconcsíkokat, egészen nagy mennyiséget tudsz egyszerre ropogósra sütni.

Hogyan süss csavart bacont?

A módszer roppant egyszerű: a nyers baconcsík két végét fogd meg, majd ellentétes irányban csavard meg néhányszor, és fektesd sütőpapírral borított tepsibe. Mivel a csíkok sokkal keskenyebbek lesznek, ugyanakkora helyre kétszeres mennyiség is el fog férni. Süsd először 180 fokon 10 percet, majd 200 fokon további 10 percet, végül pedig 230 fokon vagy grillfokozaton pirítsd meg rövid idő alatt.

Az eredmény ideális állagú sült bacon lesz: ropogós, de nem égett. A módszer további nagy előnye, hogy túl sokat mosogatni sem kell utána, hiszen a sütőpapír felfogja a kisült zsír nagy részét, és a tepsi szinte teljesen tiszta marad.

Forrás: the kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!