Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Sült bacon a mikróból? Nem lehetetlen!

2021. január 30.

Nem bonyolult szalonnát pirítani a tűzhelyen, serpenyőben, de bármilyen meglepő, a mikrohullámú sütőben még egyszerűbb. Ráadásul sokkal kevesebb mosogatnivaló keletkezik, és a serpenyőhöz tapadástól sem kell tartanunk. Csak arra kell figyelnünk, hogy ne égjen oda, az a legbiztosabb, ha a mikró mellett maradunk. Illetve, ha a mikró le is állítjuk, a bacon még pár percig sülni fog, barnább és ropogósabb lesz.

Mire lesz szükségünk?

Először is két nagy méretű, mikrózható tányérra, és olyan konyhai papírtörlőre, amely betehető a mikrohullámú sütőbe. Egyszerre hat szelet bacont tudunk megmikrózni, ha ennél többet szeretnénk betenni, akkor hosszabb sütési idővel kell számolnunk.

Hogyan álljunk neki?

A tányérra tegyünk papírtörlőt, és arra helyezzük rá egymás mellé a hat szelet baconünket. Ne fedjék a szeletek egymást, különben nem sülnek majd egyenletesen. A tetejére borítsunk még egy papírtörlőt, hogy megóvjuk a mikrónk belsejét a fröcskölésektől, majd fejezzük be az építményünket a második tányérral. Süssük a mikróban 3 percen át a legnagyobb teljesítményen, majd fordítsuk meg, és fejjel lefelé süssük még 1 percen át. Ezután ellenőrizzük az eredményt: ha aranybarna, akkor elkészült, ha még áttetsző, süssük még 30 másodpercen át. A kész szalonnát tegyük át friss papírtörlőre, és pihentessük 2-3 percen át.

Forrás: the spruce Eats

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A bacon lenne a hosszú élet titka?

A bacon lenne a hosszú élet titka?

Egy 109 éves néni szerint igen.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!