Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rendelj és támogasd az állatokat!

A Falatozz.hu ételrendelő portál segítségével az ország állatkertjeit támogathatjuk
2021. March 12.

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál elindította az állatkertek megsegítését célzó kezdeményezését. A Szavazd meg a Falatozz.hu zabagépét! program keretében az ország négy állatkertjének 20 lakója közül lehet választani.

 

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál szavazást indított az állatkertek megsegítésére, amelynek keretén belül a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Jászberényi Állat- és Növénykert, valamint a Nyíregyházi Állatpark lakóira lehet szavazni.

„Látogatók híján a járvány idején nagyon szűkössé vált az állatkeretek büdzséje, és bár ennivalóban a járvány idején sem szenvednek hiányt az állatok, soha ekkora szükség még nem volt az adományokra. Az állatkerti állatok a közhiedelemmel ellentétben nem szeretik a pizzát, a hot dogot, de még a sült krumplit sem, ilyesmit sose adjunk nekik, de aki valóban támogatná a gondozásukat, most a Falatozz.hu segítségével megteheti”mondta el Montskó Éva, a Fővárosi Állat- és Növénykert Állatkerti Alapítványának vezetője.

A megszavazható cukiságokban egy közös van, mindegyik imád falatozni. Lili, a lajhár például él-hal a hibiszkuszvirágért, Indigó, a gorillakölyök kedvenc zöldsége a szárzeller. Norbi, a szibériai tigris – a marhahús mellett – szőröstül-bőröstül eszi a nyulat, de csak akkor, ha annak bundája kellőképpen vizes. Egyáltalán nem válogatósak viszont az óriásvidrák: nincs az a hal, amit ne falnának fel. A társas prérikutyák is valódi zabagépek, mindig tele van a pofijuk valami rágcsálnivaló zöldséggel vagy gyümölccsel.

Az elbűvölő példányok között nehéz dűlőre jutni: növényevő vagy húsimádó, komótosan nyammogó vagy élvezettel zabáló? Aki segíteni szeretne, az fogadjon örökbe egy állatot – kéri az Állatkerti Alapítvány vezetője – és tiszteletbeli nevelőszülőként nemcsak díszes, névre szóló oklevelet kap védencéről annak életrajzi lapjával és fényképével együtt, hanem részt vehet a májusi és októberi „szülői értekezleten” is, ahol személyesen is megköszönik az adományokat támogatóiknak. 

 

A Falatozz.hu zabagépe a legtöbb szavazatot kapó állat lesz, és a Falatozz.hu fogadja örökbe. Szavazni 2020. március 8. és április 8. között lehet az alábbi oldalon: https://falatozz.hu/zoo

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A környezet zajai befolyásolják, mit rendelünk

A környezet zajai befolyásolják, mit rendelünk

Egy új tanulmány szerint a zene hatással van arra, mennyire egészséges ételt rendelünk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!