Puha barack egy pillanat alatt
Helyezzük a kemény őszibarackokat egy barna zacskóba – ne legyenek szorosan – és rakjuk a konyhapultra. A gyümölcsből etilén gáz (gyümölcsökben és zöldségekben természetesen megtalálható hormon) áramlik ki, mely bent ragad a tasakban, így felgyorsul az érési folyamat.
Műanyag zacskóban is végezhető a folyamat, viszont az nem levegőzik olyan jól, mint a papír verzió, így fennáll a veszélye, hogy a barackban keletkezett nedvesség miatt megrohad a gyümölcs.
Amint megpuhultak a barackok, rakjuk azokat hűtőbe, és pár napon belül fogyasszuk el – habár, szobahőmérsékleten finomabbak. Az érett őszibarack édes illatú, puha textúrájú (de nem pépes), és aranyló. Ez az érlelési trükk kajszibarackkal, nektarinnal, avokádóval, banánnal, kivivel, mangóval, körtével és szilvával is működik.
forrás: popsugar.com