Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egészséges és finom desszert: Barackos-kókuszos tápióka puding

Marton Adrienn receptje
2017. február 8.

Hozzávalók

  • 650 ml kókusztej
  • 120 gr tápiókagyöngy
  • 3 ek. méz
  • 1 vaníliarúd,kikapart belseje
  • csipet só
  • 200 ml baracklé
  • 3 csillagánizs
  • 10 gr étkezési keményítő
  • 20 ml baracklikőr (helyettesíthető: baracklével)
  • 2 érett őszibarack vagy 4 érett sárgabarack

Elkészítés

1. A kókusztejet forraljuk fel egy edényben, a tápiókát szitáljuk bele, és habverővel keverjük össze.

2. Adjuk hozzá a mézet és hagyjuk 5-8 percig lassú tűzön főni. A vaníliarudat kaparjuk ki és a belsejét adjuk hozzá a tápiókás tejhez. Adjunk hozzá még egy csipet sót. A puding akkor kész, ha a tápiókagyöngy kívül még roppanós, belül pedig puha, zselészerű. Ekkor töltsük abba a poharakba, amelybe majd tálaljuk.

3. A baracklevet forraljuk fel a csillagánizzsal és a cukorral. Az étkezési keményítőt keverjük össze a likőrrel és sűrítsük be vele a baracklevet. A barackokat nagy szeletekre vágjuk fel és tegyük a besűrített baracklébe. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Végül kanalazzuk a pudingra és tálaljuk.

rsz_1hangulatkep

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Tejkaramellás kalácspuding

Tejkaramellás kalácspuding

Ha maradt egy kis szikkadt kalács a reggelikből, ezzel a pudinggal új életre kelthetjük.
Banánpuding

Banánpuding

A New York-i Magnolia Bakery híres banánpudingjának receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.