Egészséges és finom desszert: Barackos-kókuszos tápióka puding
Hozzávalók
- 650 ml kókusztej
- 120 gr tápiókagyöngy
- 3 ek. méz
- 1 vaníliarúd,kikapart belseje
- csipet só
- 200 ml baracklé
- 3 csillagánizs
- 10 gr étkezési keményítő
- 20 ml baracklikőr (helyettesíthető: baracklével)
- 2 érett őszibarack vagy 4 érett sárgabarack
Elkészítés
1. A kókusztejet forraljuk fel egy edényben, a tápiókát szitáljuk bele, és habverővel keverjük össze.
2. Adjuk hozzá a mézet és hagyjuk 5-8 percig lassú tűzön főni. A vaníliarudat kaparjuk ki és a belsejét adjuk hozzá a tápiókás tejhez. Adjunk hozzá még egy csipet sót. A puding akkor kész, ha a tápiókagyöngy kívül még roppanós, belül pedig puha, zselészerű. Ekkor töltsük abba a poharakba, amelybe majd tálaljuk.
3. A baracklevet forraljuk fel a csillagánizzsal és a cukorral. Az étkezési keményítőt keverjük össze a likőrrel és sűrítsük be vele a baracklevet. A barackokat nagy szeletekre vágjuk fel és tegyük a besűrített baracklébe. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Végül kanalazzuk a pudingra és tálaljuk.