Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Máktorta

Adásban volt: 2016. december 20.
A recepthez tartozó videó
2016. december 20.

Hozzávalók

  • 7 db tojás
  • 15 dkg szőlőmagolaj
  • 18 dkg darált mák
  • 18 dkg darált dió
  • 1 db citrom reszelt héja
  • citromlé
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • birsalma lekvár

Elkészítés

1. Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját, a sárgáját cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a szőlőmagolajat, a mákot, a diót, egy csipet sót, kevés citromhéjat reszelünk bele, és a fél citrom levét belefacsarjuk, majd alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, az egyharmadát belekeverjük a mákos masszába, ezzel fellazítjuk. Ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradékot, de ezt már óvatosan, hogy ne törjük össze.

2. A tésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük, és 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. Ha megsült, kicsit hűlni hagyjuk, majd félbevágjuk, megkenjük birsalmalekvárral, és tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sós karamelles sütőtökös sajttorta

Sós karamelles sütőtökös sajttorta

Ehhez nincs mit hozzátenni. Meg kell sütni és sok sós karamell öntettel tálalni!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!